Installatiebranche gaat opnieuw de strijd aan met de Kale Berg
Op zaterdag 22 september gaan fietsers, (hard)lopers en andere sportievelingen uit de installatiebranche opnieuw de strijd aan met de Kale Berg (Mont Ventoux). Ruim 300 deelnemers gaan een bijzondere inspanning leveren. Met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor CliniClowns. We praten inmiddels over de 6e editie van dit evenement waarbij in 5 jaar tijd meer dan 800.000 euro(!) werd opgehaald voor diverse goede doelen. Wat ooit begon als een kleine fietstocht is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een evenement waarbij de concurrentie even opzij wordt gezet en de installatiebranche zich van haar beste kant laat zien.
CliniClowns
De organisatie van de Alpentocht 2018 is in handen van CliniClowns. CliniClowns zet zich al sinds 1992 in voor zieke en gehandicapte kinderen. Door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns ervoor dat deze kinderen weer even kind kunnen zijn. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst.
De CliniClowns spelen in nagenoeg alle Nederlandse ziekenhuizen met een kinderafdeling, in revalidatieklinieken, hospices, op scholen en online. De clowns gaan ook naar zorginstellingen voor mensen met dementie. Daar zetten zij hun verbeeldingskracht met liefde en respect in om het isolement en de eenzaamheid te verzachten. Ook u kunt een bijdrage leveren door de deelnemers aan de Alpentocht te sponsoren. Kijk op www.alpentocht.nl of www.cliniclowns.nl
Hieronder een van de vele verhalen die nog eens onderstrepen hoe belangrijk het werk van de CliniClowns is. Maak kennis met Tobias.
Een spannende ontmoeting voor Tobias met de CliniClowns
Tobias (5) mag er na een week bedrust eindelijk even uit. Meteen nemen de CliniClowns Tobias mee in een bloedspannend avontuur. Gelukkig redt koelbloedige Super-Tobias de dag. Tobias loopt blij de speelkamer in het Sophia Kinderziekenhuis in, regelrecht naar die spannende modelspoorbaan. Een mooi stationnetje, locomotiefjes, een lange houten trein: wat wil je nog meer op een feestelijke dag! Vandaag mag hij na een oersaaie week bedrust er eindelijk weer uit. Tobias is geopereerd aan fistels die ontstonden na een eerdere ingreep aan zijn urinebuis. Hij heeft hypospadie, een aangeboren aandoening die inhoudt dat de urinebuis op een verkeerde plek uitmondt. “Hij werd als baby al geopereerd, maar er zijn sindsdien fistels ontstaan, vandaar deze hersteloperatie”, vertelt moeder Rinske. “Het is onhandig met plassen, verder heeft hij er geen last van hoor.”
Stop locomotief stop
Als Tobias CliniClowns Bes en Ziep fluitend hoort binnenkomen, heeft de kersverse stationschef amper tijd om op te kijken. Het is echt opletten geblazen met alle drukte op het spoor. “Kijk maar.” Tobias wijst naar een lange trein, die over het spoor raast. Dan roept Ziep: “Pas op Tobias!” Wat nu? Een locomotief tuft helemaal de verkeerde kant op, recht op de voortrazende trein af. “Wat ooit begon als een kleine fietstocht is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een evenement waarbij de concurrentie even opzij wordt gezet en de installatiebranche zich van haar beste kant laat zien.”
Een held vinden de CliniClowns Tobias
Maar dan grijpt Super-Tobias in. Zonder aarzelen zet hij zijn hand voor de locomotief. Wat een held! Vervolgens leidt hij met zijn andere hand de snelle trein naar een ander, veilig spoor. Zelfverzekerd kijkt Tobias CliniClowns Bes en Ziep aan. Die kijken vol ontzag toe. “Kijk, zo gaat het goed”, zegt Tobias kalmpjes tegen de clowns, alsof hij níet zojuist een grote ramp voorkwam. Nee hoor, niks botsing! De trein arriveert veilig bij het station. “Op een klein stationnetje”, zingen de clowns van opluchting. De held van de dag zingt mee: “Hakke hakke puf puf, weg zijn wij”. Goede reis verder. Moeder Rinske lacht: “Ik was best nieuwsgierig hoe hij het zou vinden, maar Tobias vond de clowns meteen geweldig. Hij was niet bang of verlegen, er was meteen contact. Ik stond trouwens versteld van hun professionaliteit, ze pasten zich helemaal aan aan zijn belevingswereld. De ontmoeting was voor hem één groot feest. Hij zei achteraf nog: ‘Ik vond het eigenlijk best wel leuk in het ziekenhuis’.”
Tekst en foto’s: Installatietotaal